Mõned nõuanded kuidas lõikelill kauem värskena püsib

Kui lõikelilled lähemal ajal vette ei saa, siis palun keera varre otsad millegi niiske sisse. Seda eriti soojade ilmadega. Väljast tulles (juhul kui õues on külm) võiksid lilled veidi toasoojas paberis seista, et ühtlustada temperatuuri. Lilled on tundlikud järskude temperatuuri muutuste suhtes.

Enne kui lilled vette paned lõka alati lille varrest jupp (3-4 cm) maha orienteeruvalt 45 kraadise nuga all, siis saab lill kergemine vett kätte. Lõige tee alati terava noaga, mitte kääridega. Enne vette panemist jälgi et see osa, mis varrest on vees, oleks ilma lehtedeta. Lilled pane alati puhtasse vaasi. Nii nagu meie toidunõusid on vaja korralikult pesuainega pesta, vajavad seda ka vaasid. Kui seda pole tehtud siis rikneb vesi bakterite mõjul üsna kiiresti. Kui lillevarred lõigatud, vaas pestud, lase kraanist vaasi vedi soojem vesi (umbes 40kraadi). Seda siis puitunud varrega lillede puhul nagu roos, krüsanteem, jne. Jahedamat vett soovivad lõikelilled, mis pehme ja mahlase varrega  näiteks tulp, kalla, nelk ja enamus kevadlilli. Vett peab olema nii palju et kõik lillevarred on selles vähemalt paari sentimeetri jagu.  

Vett on soovitav paari päeva tagant vahetada. Siis jälle vaas puhtaks, lillevarrel lõikepind uuendada (mõni sentimeeter maha 45 kraadise nurga all) ning siis vastavat soe või jahe vesi vaasi ja lilled sisse. Vee puhtus paistab eriti hästi silma klaasvaasi kasutades. Lillekimpude puhul oleks hea vett vahetada iga päev. Nendes on tavaliselt mitmeid erinevaid lilli, ning vaherohelist. Kimbuvaasi vesi peaks ulatuma peaaegu sidumis kohani. Siis on kindel, et kõik varreotsad saavad vee kätte.